Bordeaux Gemarineerde Lamsfilet

en Klassieke Franse Delicatesse Geniet van deze sappige en smaakvolle lamsfilets gemarineerd in een rijke Bordeaux wijn, perfect voor een feestelijk diner.
Porties: 4 personen
inclusief marineren 4 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 lamsfilets
  • Voor de marinade:
  • 1 fles rode bordeauxwijn
  • 6 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 20 peperbolletjes geplet
  • 3 laurierblaadjes gekneusd
  • 5 jeneverbessen geplet
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote schotel of kom.
  • Leg de lamsfilets in de marinade en zorg ervoor dat ze volledig ondergedompeld zijn.
  • Dek af met plastic folie.
  • Laat de lamsfilets minimaal 4 uur marineren in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht voor een intensere smaak.
  • Haal de lamsfilets uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de lamsfilets ongeveer 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
  • Haal de lamsfilets uit de pan en laat ze even rusten voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een glas rode Bordeaux wijn, dezelfde soort die is gebruikt in de marinade. Dit zorgt voor een mooie harmonie tussen het gerecht en de wijn.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 2 g | Zout: 500 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij