BosPaddenstoel Pakketjes met Crunchy Notenkorst
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- Olijfolie om in te bakken
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 450 g gemengde paddenstoelen in kwarten gesneden
- 1 paddenstoelen bouillonblokje verkruimeld
- 100 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel cognac
- 125 ml crème fraîche
- ⅔ bosje dragonblaadjes gehakt
- Gemalen peper en zout naar smaak
- 50 g belegen kaas geraspt
- 50 g noten grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook hierin gedurende 10 minuten.
- Voeg de paddenstoelen toe, samen met de verkruimelde helft van het bouillonblokje.
- Bak al roerend op hoog vuur gedurende 5 minuten.
- Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat ongeveer 2 minuten inkoken.
- Roer de cognac, crème fraîche en dragon door het mengsel.
- Laat nog een minuutje zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het in 6 vierkantjes.
- Leg een ruime hoeveelheid van het paddenstoelenmengsel op elk vierkantje deeg.
- Vouw de vierkantjes dicht en druk de randen met een vork goed dicht.
- Bestrooi de pakketjes met geraspte kaas en gehakte noten.
- Bak de pakketjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke bos paddenstoel pakketjes als hoofdgerecht met een groene salade aan de kant.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de aardse smaken van de paddenstoelen en de knapperige notenkorst.