Brabantse Gehaktrolletjes met Savooiekool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 46 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine savooiekool
  • 500 g gehakt half om half
  • 2 uien
  • Peper en zout naar smaak
  • 40 g boter om in te vetten
  • Scheutje azijn

Instructies

  • Maak de savooiekool schoon en breek de bladeren eraf.
  • Kook deze 10 minuten in ruim water met zout en laat ze goed uitlekken.
  • Maak het gehakt aan met zout, peper en de gesnipperde ui, en verdeel het in evenveel balletjes als er koolbladeren zijn.
  • Bak de gehaktballetjes in de boter aan alle kanten bruin, maar niet gaar.
  • Leg de gehaktballetjes op de koolbladeren en bind ze met wat keukentouw vast.
  • Vet een ovenschaal in en leg de rolletjes erin.
  • Bak de gesnipperde ui in het bakvet van het gehakt en blus het vet af met een scheutje azijn.
  • Giet dit over de rolletjes.
  • Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie, schuif de schaal in een op 220ºC voorverwarmde oven en bak de rolletjes 20 minuten.
  • Serveer deze Brabantse gehaktrolletjes met savooiekool als smaakvol bijgerecht, waarbij de savooiekoolbladeren het gehakt omhullen, verrijkt met de heerlijke smaak van ui en azijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze hartige gehaktrolletjes gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De frisse tonen van de wijn balanceren goed met de rijke smaak van het gehakt en de zachte textuur van de savooiekool.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant