Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de bratwurst:
Voor de garnituur:
- 100 g zuurkool
- 15 g gerookt spek
- 50 ml witte wijn
- Peper & zout
- 2 augurken
Serveren:
- Curryketchup
- Currypoeder
- 4 Duitse pretzelbroodjes
- Instructies:
Instructies
Bereid de bratwurst:
- Snijd het varkensvlees en kinnebakspek in kleine gelijkmatige stukken en houd het goed gekoeld.
- Meng het vlees met zout, peper, piment, fijngehakte marjoraan en knoflook.
- Draai het vlees door een gehaktmolen en vorm er worstjes van.
- Plaats de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze op 75°C gedurende 8 minuten.
- Laat de worsten afkoelen en bewaar ze in de koelkast tot het serveren.
Bereid de garnituur:
- Bak het spek kort aan en voeg de zuurkool toe.
- Blus af met witte wijn en laat de zuurkool rustig 30 minuten garen.
- Snijd de augurken in dunne plakken en vervolgens in julienne.
Serveer:
- Bak of grill de worsten en voeg op het laatst het spek toe om op te warmen.
- Verwarm ondertussen de zuurkool.
- Snijd de pretzelbroodjes open en beleg ze met zuurkool, worst, spek, curryketchup en een vleugje currypoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Biertip:
WeizenbierVoedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 2 g