Bretonse pannenkoeken

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Pannenkoekenbeslag voor 10 à 12 pannenkoeken:
  • 125 g tarwebloem
  • 125 g boekweitbloem
  • 12 g verse gist
  • 2 eieren
  • snuifje zout
  • 5 dl melk
  • 1 kaasje petit gervais

Vulling:

  • Gerookte zalm
  • Geraspte kaas
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie Of garnituur naar keuze

Instructies

  • Meng tarwebloem en boekweitbloem in een kom.
  • Maak hierin een kuiltje.
  • Strooi op de rand van de bloem een snuifje zout.
  • Klop eieren los en giet het in het kuiltje.
  • Los de gist op in wat lauwe melk en giet samen met de overige melk in kuiltje
  • Voeg het kaasje toe en roer met garde tot een glad deeg.
  • Laat het mengsel een halfuurtje rusten alvorens je begint te bakken.
  • Verwarm de koekenpan en giet er een soeplepel beslag in.
  • Voeg hieraan geraspte kaas en gehakte bieslook toe.
  • Draai de pannenkoeken om en bak ze aan beide zijden goudbruin.
  • Dien op met wat gerookte zalm en versier met peterseliepluksels

Notities / Tips / Wijnadvies

Bretonse pannenkoeken kan je naar hartenlust combineren met allerlei hartige ingrediënten. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen Bretoense pannenkoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken / Vis
Land van herkomst Frankrijk