Bretonse pannenkoeken
Equipment
Ingrediënten
- Pannenkoekenbeslag voor 10 à 12 pannenkoeken:
- 125 g tarwebloem
- 125 g boekweitbloem
- 12 g verse gist
- 2 eieren
- snuifje zout
- 5 dl melk
- 1 kaasje petit gervais
Vulling:
- Gerookte zalm
- Geraspte kaas
- Verse bieslook
- Verse peterselie Of garnituur naar keuze
Instructies
- Meng tarwebloem en boekweitbloem in een kom.
- Maak hierin een kuiltje.
- Strooi op de rand van de bloem een snuifje zout.
- Klop eieren los en giet het in het kuiltje.
- Los de gist op in wat lauwe melk en giet samen met de overige melk in kuiltje
- Voeg het kaasje toe en roer met garde tot een glad deeg.
- Laat het mengsel een halfuurtje rusten alvorens je begint te bakken.
- Verwarm de koekenpan en giet er een soeplepel beslag in.
- Voeg hieraan geraspte kaas en gehakte bieslook toe.
- Draai de pannenkoeken om en bak ze aan beide zijden goudbruin.
- Dien op met wat gerookte zalm en versier met peterseliepluksels
Notities / Tips / Wijnadvies
Bretonse pannenkoeken kan je naar hartenlust combineren met allerlei hartige ingrediënten. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen Bretoense pannenkoek.