Briochebrood met Kruiden
Equipment
- briochevorm (inhoud 1 liter), ingevet en bestoven
Ingrediënten
- 1 zakje droge gist 7 gram
- 500 gram gezeefde bloem
- 30 gram suiker
- 10 gram zout
- 6 eieren losgeklopt
- 300 gram boter op kamertemperatuur
- 125 gram roomboter
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels gemengde groene kruiden zoals peterselie, dille en kervel
- 1 fijngeraspte ui
- Peper & zout
Instructies
- Los de gist op in 3 eetlepels lauw water.
- Meng de gezeefde bloem, suiker en zout in een kom.
- Voeg het opgeloste gistmengsel toe.
- Roer de eieren, twee tegelijk, door het mengsel.
- Voeg de boter op kamertemperatuur toe en meng goed tot een elastisch deeg.
- Dek het deeg af met plasticfolie en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.
- Sla de lucht uit het deeg met een deegroller.
- Vet de briochevorm in en bestuif met bloem.
- Vorm het deeg tot een bol en plaats het in de vorm.
- Laat het deeg nog eens 2 uur rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de brioche in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
- Bestrijk de bovenkant van het brood direct uit de oven met water en laat de brioche afkoelen.
- Idee: Dit brood is nog lekkerder als het even geroosterd wordt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke briochebrood met de toevoeging van kruiden. Het is perfect als bijgerecht bij diverse maaltijden of als smakelijk brood voor het ontbijt!
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 10 g | Vet: 35 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g