Briochebrood met Kruiden

Porties: 6
(inclusief rijstijd en bakken) 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • briochevorm (inhoud 1 liter), ingevet en bestoven

Ingrediënten

  • 1 zakje droge gist 7 gram
  • 500 gram gezeefde bloem
  • 30 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 6 eieren losgeklopt
  • 300 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels gemengde groene kruiden zoals peterselie, dille en kervel
  • 1 fijngeraspte ui
  • Peper & zout

Instructies

  • Los de gist op in 3 eetlepels lauw water.
  • Meng de gezeefde bloem, suiker en zout in een kom.
  • Voeg het opgeloste gistmengsel toe.
  • Roer de eieren, twee tegelijk, door het mengsel.
  • Voeg de boter op kamertemperatuur toe en meng goed tot een elastisch deeg.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.
  • Sla de lucht uit het deeg met een deegroller.
  • Vet de briochevorm in en bestuif met bloem.
  • Vorm het deeg tot een bol en plaats het in de vorm.
  • Laat het deeg nog eens 2 uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de brioche in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
  • Bestrijk de bovenkant van het brood direct uit de oven met water en laat de brioche afkoelen.
  • Idee: Dit brood is nog lekkerder als het even geroosterd wordt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit heerlijke briochebrood met de toevoeging van kruiden. Het is perfect als bijgerecht bij diverse maaltijden of als smakelijk brood voor het ontbijt!

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 10 g | Vet: 35 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Brood / Ontbijt