Briochebrood van Sofie Dumont

Briochebrood van Sofie Dumont

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 1 volledig ei
  • 2 eidooiers
  • Zout
  • 15 gr honing
  • 35 ml water
  • 10 ml melk
  • 15 gr gist
  • 140 gr boter

Instructies

  • Doe de bloem in een kom, meng daar het ei en de dooiers bij, voeg snuifje zout en honing toe.
  • Lost de gist op in het mengsel van water en melk.
  • Snijd de boter in stukjes en voeg toe.
  • Meng alles.
  • Boter een vorm in en verstuif daarin een beetje bloem.
  • Laat het deeg in de koelkast opharden.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 30°C.
  • Haal het deeg uit de koelkast en snijd in stukjes die je een beetje opbolt en vervolgens in de vorm legt.
  • Laat het deeg rijzen in de oven.
  • Doreer vervolgens met een mengsel van eigeel en melk.
  • Bak 35 minuten af in een oven op 190°C.
  • Laat afkoelen op grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch