Briochespiesjes met Brie en Druiven
Leuk voor op een feestje of gewoon een avondje thuis.
Ingrediënten
- 4 dikke sneetjes briochebrood of maïsbrood
- 50 g zachte boter
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- Citroensap
- 150 g brie
- 24 rode druiven
- 24 witte druiven
Instructies
- Voor 8 grote spiesen of 24 kleine spiesjes bestrijk je 4 dikke sneetjes briochebrood (of maïsbrood) aan beide kanten dun met citroenboter van 50 g zachte boter vermengd met 1 eetlepel geraspte citroenschil en wat citroensap.
- Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig bruin.
- Snijd 150 g brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken.
- Was 24 rode druiven en 24 witte druiven en dep ze droog.
- Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes brioche brood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie.
- Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakje brie.
- Leg de spiesjes op een schaal.
Voedingswaarden
Calories: 164 kcal | koolhydraten: 11.5 g | Protein: 6.7 g | Vet: 10.6 g