Broccoli Kaastaart Provençale
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 6 plakjes bladerdeeg
- 150 g plakjes ham bijv. schouder-, achter- of grillham
- 4 grote eieren
- Bekertje slagroom
- 250 g kaas in plakjes
- 1 theelepel foelie
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- Verse peper en verse mediterrane zout molen
- Bloem
- Taartvorm 26 cm doorsnede
- Boter/olie om in te vetten
Instructies
- Begin met het ontdooien van de plakjes bladerdeeg.
- Maak de broccoli schoon en stoom deze gedurende 4 minuten in de stoomoven (of kook de
- broccoli beetgaar met de deksel van de pan af om de groene kleur te behouden).
- Laat de broccoli rusten en rol de bladerdeegplakjes uit tot een lap op een met bloem bestoven aanrecht.
- Vet de taartvorm in met een beetje olie of boter en bekleed deze met de lap bladerdeeg.
- Maak gaatjes in de bodem met een vork.
- Bedek de bodem van bladerdeeg met 2 grote plakken ham en breng naar smaak peper en zout aan.
- Snijd de helft van de broccoli in stukjes en verdeel deze over de bodem.
- Dek de broccoli af met de helft van de plakjes kaas.
- Herhaal de bovenstaande stappen:leg opnieuw 2 plakjes ham op de kaas,voeg peper en zout toe, leg de resterende broccolistukjes erover en dek af met de overgebleven plakjes kaas.
- Klop de eieren, slagroom, foelie en Provençaalse kruiden samen tot een saus.
- Schenk deze voorzichtig over de taart om morsen te voorkomen en voor een mooie kleur.
- Bak de taart ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde klassieke oven.
- In een voorverwarmde combi-oven met magnetron is de baktijd ongeveer 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Heerlijk in combinatie met een Caesar-salade met pijnboompitten of een Griekse
geitenkaassalade met mosterd-honingdressing.
geitenkaassalade met mosterd-honingdressing.