Begin met het ontdooien van de plakjes bladerdeeg.
Maak de broccoli schoon en stoom deze gedurende 4 minuten in de stoomoven (of kook de
broccoli beetgaar met de deksel van de pan af om de groene kleur te behouden).
Laat de broccoli rusten en rol de bladerdeegplakjes uit tot een lap op een met bloem bestoven aanrecht.
Vet de taartvorm in met een beetje olie of boter en bekleed deze met de lap bladerdeeg.
Maak gaatjes in de bodem met een vork.
Bedek de bodem van bladerdeeg met 2 grote plakken ham en breng naar smaak peper en zout aan.
Snijd de helft van de broccoli in stukjes en verdeel deze over de bodem.
Dek de broccoli af met de helft van de plakjes kaas.
Herhaal de bovenstaande stappen:leg opnieuw 2 plakjes ham op de kaas,voeg peper en zout toe, leg de resterende broccolistukjes erover en dek af met de overgebleven plakjes kaas.
Klop de eieren, slagroom, foelie en Provençaalse kruiden samen tot een saus.
Schenk deze voorzichtig over de taart om morsen te voorkomen en voor een mooie kleur.
Bak de taart ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde klassieke oven.
In een voorverwarmde combi-oven met magnetron is de baktijd ongeveer 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Heerlijk in combinatie met een Caesar-salade met pijnboompitten of een Griekse
geitenkaassalade met mosterd-honingdressing.