Broccoli Kaastaart Provençale

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 g plakjes ham bijv. schouder-, achter- of grillham
  • 4 grote eieren
  • Bekertje slagroom
  • 250 g kaas in plakjes
  • 1 theelepel foelie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Verse peper en verse mediterrane zout molen
  • Bloem
  • Taartvorm 26 cm doorsnede
  • Boter/olie om in te vetten

Instructies

  • Begin met het ontdooien van de plakjes bladerdeeg.
  • Maak de broccoli schoon en stoom deze gedurende 4 minuten in de stoomoven (of kook de
  • broccoli beetgaar met de deksel van de pan af om de groene kleur te behouden).
  • Laat de broccoli rusten en rol de bladerdeegplakjes uit tot een lap op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Vet de taartvorm in met een beetje olie of boter en bekleed deze met de lap bladerdeeg.
  • Maak gaatjes in de bodem met een vork.
  • Bedek de bodem van bladerdeeg met 2 grote plakken ham en breng naar smaak peper en zout aan.
  • Snijd de helft van de broccoli in stukjes en verdeel deze over de bodem.
  • Dek de broccoli af met de helft van de plakjes kaas.
  • Herhaal de bovenstaande stappen:leg opnieuw 2 plakjes ham op de kaas,voeg peper en zout toe, leg de resterende broccolistukjes erover en dek af met de overgebleven plakjes kaas.
  • Klop de eieren, slagroom, foelie en Provençaalse kruiden samen tot een saus.
  • Schenk deze voorzichtig over de taart om morsen te voorkomen en voor een mooie kleur.
  • Bak de taart ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde klassieke oven.
  • In een voorverwarmde combi-oven met magnetron is de baktijd ongeveer 20 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Heerlijk in combinatie met een Caesar-salade met pijnboompitten of een Griekse
geitenkaassalade met mosterd-honingdressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk