Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kleine broccoli
- 1 eetlepel sesamolie
- 100 g crème fraîche
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 50 g geraspte bergkaas
- Zout
- Cayennepeper
- 1 ei geklutst (om te bestrijken)
- 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de broccoli in lange roosjes van ongeveer 6 cm en marineer met sesamolie en sojasaus.
- Schil en snijd de stronk van de broccoli en meng met crème fraîche, peterselie en bergkaas.
- Breng op smaak met zout en cayennepeper.
- Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en snijd in 6 vierkanten.
- Leg 1-2 eetlepels van het mengsel diagonaal op de hoeken van elk deegvierkantje en verdeel de broccoli erover.
- Breng de twee tegenover elkaar liggende hoeken naar elkaar toe en druk stevig.
- Bestrijk met ei en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
- Bak onderin de oven gedurende 20-25 minuten tot de pakketjes goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de lichte, hartige smaak van de broccolipakketjes.