Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Hak de walnoten grof.
Snijd de broccoli in roosjes, laat ze 4 minuten een beetje gaar worden in kokend water en spoel ze koud af.
Pel en snipper de sjalotjes.
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en bestrooi deze met bloem.
Bestuif een werkvlak met bloem, leg de plakjes deeg op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli en sjalot erover.
Verdeel brokjes gorgonzola over de taart.
Klop 3 eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper.
Giet het eimengsel over de vulling.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.
Dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Geniet van deze heerlijke vegetarische broccolitaart met een knapperige korst en smaakvolle noten!