Broccolitaart met Noten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 50 g walnoten
  • 500 g broccoli
  • 3 sjalotjes
  • Bloem
  • 100 g gorgonzola
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Hak de walnoten grof.
  • Snijd de broccoli in roosjes, laat ze 4 minuten een beetje gaar worden in kokend water en spoel ze koud af.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en bestrooi deze met bloem.
  • Bestuif een werkvlak met bloem, leg de plakjes deeg op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
  • Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli en sjalot erover.
  • Verdeel brokjes gorgonzola over de taart.
  • Klop 3 eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het eimengsel over de vulling.
  • Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.
  • Dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
  • Geniet van deze heerlijke vegetarische broccolitaart met een knapperige korst en smaakvolle noten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch