Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 400 gram gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel(s) tomatenketchup
- worcestershire saus
- 1 theelepel rozemarijn
- mespuntje cayennepeper
- peper & zout
- olijfolie
Voor de garnering:
- 1 grote ui in ringen gesneden
- Ketchup
- 1 grote tomaat in plakjes gesneden
- augurken
- 4 zachte witte broodjes
- Cheddar
Extra benodigdheden:
- een kookring van 10 centimeter
Instructies
- Doe de ui, knoflook, rozemarijn, ketchup, worcestershire saus, cayennepeper, peper en zout in de staafmixer en meng alles goed door elkaar.
- Voeg dit mengsel toe aan het rundergehakt en kneed het goed door.
- Laat het ijskoud worden in de koelkast.
- Druk het gehakt stevig aan in een bakring van ca. 10 cm.
Verwijder de ring en smeer de burgers in met olijfolie.- Bak de uienringen in boter en voeg wat worcestershire saus toe.
- Snijd de broodjes door en leg ze even onder de hete grill.
- Bak de hamburgers in een hete grillpan met een beetje olie.
- Zorg dat ze lekker aanschroeien, druk ze aan met de bakspatel.
- Naar eigen smaak de hamburgers grillen.
- Op het laatst eventueel nog een plakje cheddar kaas op de hamburger leggen.
- Beleg het broodje met de hamburger, tomaat, gebakken uienringen, augurkensticks en ketchup.