Broodje steak tartaar met limoenmayonaise

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 steaks tartaar
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 g boter
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 avocado
  • 4 Kaiserbroodjes of broodjes naar keuze
  • 50 gr ijsbergsla met tuinkruiden

Instructies

  • Steak tartaar bestrooien met peper.
  • In koekenpan boter verhitten en steak tartaar in 6-7 minuten per kant bruin en gaar bakken.
  • Intussen limoen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen.
  • In kom mayonaise losroeren met limoenrasp en helft van limoensap.
  • Appel in kwarten snijden, schillen en klokhuis verwijderen.
  • Avocado halveren, schillen en pit verwijderen.
  • Appel en avocado in piepkleine blokjes snijden en in kom met rest van limoensap omscheppen, om verkleuren tegen te gaan.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Steak tartaar uit pan nemen en met zout bestrooien.
  • Broodjes opensnijden en beleggen met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes.
  • Limoenmayonaise erop scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Rundvlees
Extra aanwijzing Snel te maken