Broodschotel met zuurkool

Allerhande 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui grofgesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 500 g zuurkool uitgelekt
  • ½ bruinbrood gesneden
  • 2 eieren
  • 125 ml zure room
  • 250 g schouderham in repen

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In braadpan ui in 2 eetlepels olie 5 minuten fruiten.
  • Paprikapoeder en zuurkool erdoor scheppen en geheel 5 minuten zachtjes verwarmen.
  • Helft van sneetjes brood schuin doormidden snijden en dicht tegen elkaar langs rand van
  • ovenschaal zetten.
  • Bodem bedekken met rest van sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
  • In kom eieren loskloppen met zure room en zout en peper naar smaak.
  • Zuurkoolmengsel erdoor scheppen.
  • Zuurkool in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken en schouderham erover verdelen.
  • Broodrand bestrijken met rest van olie.
  • Broodschotel in midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten