Broodschotel met zuurkool
Allerhande 2005
Ingrediënten
- 1 grote ui grofgesnipperd
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 500 g zuurkool uitgelekt
- ½ bruinbrood gesneden
- 2 eieren
- 125 ml zure room
- 250 g schouderham in repen
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In braadpan ui in 2 eetlepels olie 5 minuten fruiten.
- Paprikapoeder en zuurkool erdoor scheppen en geheel 5 minuten zachtjes verwarmen.
- Helft van sneetjes brood schuin doormidden snijden en dicht tegen elkaar langs rand van
- ovenschaal zetten.
- Bodem bedekken met rest van sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
- In kom eieren loskloppen met zure room en zout en peper naar smaak.
- Zuurkoolmengsel erdoor scheppen.
- Zuurkool in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken en schouderham erover verdelen.
- Broodrand bestrijken met rest van olie.
- Broodschotel in midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.