Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Brownies:
Smelt de couverture au bain-marie.
Klop eieren en suiker samen tot een glad mengsel.
Meng het eiermengsel met de gesmolten couverture.
Spatel de bloem erdoor.
Hak de hazelnoten en spatel ze erdoor.
Giet het mengsel in siliconen vormen.
Bak in een oven van 160 graden gedurende 20 minuten.
Laat afkoelen.
Brandy Snaps:
Doe suiker, glucose en boter samen in een pan, smelt en roer goed door.
Voeg bloem toe en roer.
Laat het mengsel afkoelen.
Rol het in plastic tot een worst en bevries het.
Snijd plakjes van 2 mm met een snijmachine.
Bak in een oven van 180 graden goudbruin.
Vorm ze als ze uit de oven komen en laat afkoelen.
Mousse:
Verhit melk met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, speculaaskruiden en steranijs in een pan.
Voeg suiker toe en breng aan de kook.
Haal van het vuur en laat 20 minuten onder deksel trekken.
Passeer de melk.
Week gelatine in koud water en los op in de melk, laat hangend worden in ijswater.
Klop de room op en spatel deze door de hangende massa.
Klop eiwit op tot volledig volume en voeg dan langzaam de suiker toe.
Klop nog 5 minuten door en spatel door de massa.
Zet in de koelkast.
Karamelsaus:
Laat de suiker karameliseren zonder te roeren op laag vuur.
Blus af met melk en laat suiker in de melk oplossen.
Voeg room toe en breng aan de kook.
Roer boter door de kokende massa en laat afkoelen.
Dresseren:
Zet de brownies op borden.
Schep een quenelle mousse langs de brownies.
Leg twee brandy snaps langs de brownies.
Druppel de karamelsaus eromheen.
Bestuif met poedersuiker.
Geniet van dit heerlijke nagerecht met brownie, kruidenmousse en karamelsaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Brownie met Kruidenmousse en Karamelsaus