Brownie met Kruidenmousse en Karamelsaus
Ingrediënten
Brandy Snaps:
- 100 g suiker
- 100 g glucose
- 100 g boter
- 100 g bloem
Brownie:
- 100 g pure chocolade couverture
- 150 g boter
- 2 eieren
- 150 g suiker
- 100 g bloem
- 100 g hazelnoten
- Poedersuiker
Mousse:
- 2,5 dl melk
- 100 g suiker
- 2 kaneelstokjes
- 2 kruidnagels
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 2 steranijs
- 6 g gelatine
- 2 dl room
- 200 g eiwit
- 150 g suiker
Karamelsaus:
- 150 g suiker
- 2,5 dl melk
- 1 dl room
- 50 g boter
Instructies
Brownies:
- Smelt de couverture au bain-marie.
- Klop eieren en suiker samen tot een glad mengsel.
- Meng het eiermengsel met de gesmolten couverture.
- Spatel de bloem erdoor.
- Hak de hazelnoten en spatel ze erdoor.
- Giet het mengsel in siliconen vormen.
- Bak in een oven van 160 graden gedurende 20 minuten.
- Laat afkoelen.
Brandy Snaps:
- Doe suiker, glucose en boter samen in een pan, smelt en roer goed door.
- Voeg bloem toe en roer.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Rol het in plastic tot een worst en bevries het.
- Snijd plakjes van 2 mm met een snijmachine.
- Bak in een oven van 180 graden goudbruin.
- Vorm ze als ze uit de oven komen en laat afkoelen.
Mousse:
- Verhit melk met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, speculaaskruiden en steranijs in een pan.
- Voeg suiker toe en breng aan de kook.
- Haal van het vuur en laat 20 minuten onder deksel trekken.
- Passeer de melk.
- Week gelatine in koud water en los op in de melk, laat hangend worden in ijswater.
- Klop de room op en spatel deze door de hangende massa.
- Klop eiwit op tot volledig volume en voeg dan langzaam de suiker toe.
- Klop nog 5 minuten door en spatel door de massa.
- Zet in de koelkast.
Karamelsaus:
- Laat de suiker karameliseren zonder te roeren op laag vuur.
- Blus af met melk en laat suiker in de melk oplossen.
- Voeg room toe en breng aan de kook.
- Roer boter door de kokende massa en laat afkoelen.
Dresseren:
- Zet de brownies op borden.
- Schep een quenelle mousse langs de brownies.
- Leg twee brandy snaps langs de brownies.
- Druppel de karamelsaus eromheen.
- Bestuif met poedersuiker.
- Geniet van dit heerlijke nagerecht met brownie, kruidenmousse en karamelsaus!