Brownie met Kruidenmousse en Karamelsaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Brandy Snaps:

  • 100 g suiker
  • 100 g glucose
  • 100 g boter
  • 100 g bloem

Brownie:

  • 100 g pure chocolade couverture
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 100 g bloem
  • 100 g hazelnoten
  • Poedersuiker

Kruidenmousse:

  • 2,5 dl melk
  • 100 g suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 2 steranijs
  • 6 g gelatine
  • 2 dl room
  • 200 g eiwit
  • 150 g suiker

Karamelsaus:

  • 150 g suiker
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl room
  • 50 g boter

Instructies

Brownies:

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de eieren en suiker tot een glad mengsel.
  • Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel.
  • Spatel de bloem erdoor.
  • Hak de hazelnoten fijn en spatel ze door het beslag.
  • Giet het beslag in siliconen vormen en bak in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius gedurende 20 minuten.
  • Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Brandy Snaps:

  • Smelt suiker, glucose en boter in een pan en roer goed door.
  • Voeg bloem toe en meng goed.
  • Rol het deeg tot een worst, vries het in en snijd in dunne plakjes.
  • Bak de plakjes in een oven op 180 graden Celsius tot ze goudbruin zijn.
  • Vorm ze direct na het bakken en laat afkoelen.

Kruidenmousse:

  • Verhit melk met kaneel, kruidnagels, nootmuskaat, speculaaskruiden, en steranijs zonder te roeren.
  • Voeg suiker toe en laat 20 minuten trekken onder een deksel.
  • Zeef de melk en los de gelatine erin op, laat het afkoelen.
  • Klop de room stijf en spatel het door het melkmengsel.
  • Klop eiwit stijf met suiker en spatel het voorzichtig door het melk-roommengsel.
  • Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Karamelsaus:

  • Smelt suiker zonder te roeren tot het karamelliseert.
  • Blus af met melk en laat suiker oplossen.
  • Voeg room toe en breng aan de kook.
  • Roer boter erdoor en laat afkoelen.

Serveren:

  • Plaats de brownies op borden.
  • Schep een quenelle kruidenmousse naast de brownie.
  • Leg twee brandy snaps naast de mousse.
  • Druppel de karamelsaus eromheen.
  • Bestuif met poedersuiker voor het serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Nagerecht