Brownie met Kruidenmousse en Karamelsaus
Ingrediënten
Brandy Snaps:
- 100 g suiker
- 100 g glucose
- 100 g boter
- 100 g bloem
Brownie:
- 100 g pure chocolade couverture
- 150 g boter
- 2 eieren
- 150 g suiker
- 100 g bloem
- 100 g hazelnoten
- Poedersuiker
Kruidenmousse:
- 2,5 dl melk
- 100 g suiker
- 2 kaneelstokjes
- 2 kruidnagels
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl speculaaskruiden
- 2 steranijs
- 6 g gelatine
- 2 dl room
- 200 g eiwit
- 150 g suiker
Karamelsaus:
- 150 g suiker
- 2,5 dl melk
- 1 dl room
- 50 g boter
Instructies
Brownies:
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Klop de eieren en suiker tot een glad mengsel.
- Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel.
- Spatel de bloem erdoor.
- Hak de hazelnoten fijn en spatel ze door het beslag.
- Giet het beslag in siliconen vormen en bak in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius gedurende 20 minuten.
- Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Brandy Snaps:
- Smelt suiker, glucose en boter in een pan en roer goed door.
- Voeg bloem toe en meng goed.
- Rol het deeg tot een worst, vries het in en snijd in dunne plakjes.
- Bak de plakjes in een oven op 180 graden Celsius tot ze goudbruin zijn.
- Vorm ze direct na het bakken en laat afkoelen.
Kruidenmousse:
- Verhit melk met kaneel, kruidnagels, nootmuskaat, speculaaskruiden, en steranijs zonder te roeren.
- Voeg suiker toe en laat 20 minuten trekken onder een deksel.
- Zeef de melk en los de gelatine erin op, laat het afkoelen.
- Klop de room stijf en spatel het door het melkmengsel.
- Klop eiwit stijf met suiker en spatel het voorzichtig door het melk-roommengsel.
- Laat de mousse opstijven in de koelkast.
Karamelsaus:
- Smelt suiker zonder te roeren tot het karamelliseert.
- Blus af met melk en laat suiker oplossen.
- Voeg room toe en breng aan de kook.
- Roer boter erdoor en laat afkoelen.
Serveren:
- Plaats de brownies op borden.
- Schep een quenelle kruidenmousse naast de brownie.
- Leg twee brandy snaps naast de mousse.
- Druppel de karamelsaus eromheen.
- Bestuif met poedersuiker voor het serveren.