Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 225 gram chocolade 50-70%
- 100 gram boter in stukken
- 150 gram patentbloem gezeefde
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 4 eieren
- 325 gram suiker
- 2 theelepels vanille-essence
- 100 gram pecannoten
Instructies
- Doe de chocolade in een pan en smelt hem door de pan in een grotere pan kokend water te hangen.
- Laat de chocolade iets afkoelen en roer er dan de boter door.
- Blijf roeren tot alle boter is gesmolten.
- Klop de eieren met de suiker en de vanille-essence romig en roer ze door het chocolademengsel.
- Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder en het zout toe en roer alles goed door elkaar.
- Meng er tot slot de gehakte noten door.
- Giet het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestoven vierkante
- bakvorm.
- Zet de vorm in een op 180°C voorverwarmde oven en bak de taart daarin in 20-25
- minuten gaar.
- Laat de taart afkoelen en snijd hem dan in flinke stukken.