Brugse Kletskoppen

Brugse Kletskoppen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gr zachte boter
  • 100 gr cassonade
  • 25 gr amandelpoeder
  • 50 gr bloem
  • snuifje zout
  • kaneel
  • water

Instructies

  • Meng de boter, de cassonade, het amandelpoeder, de bloem, het zout en het kaneel en voeg telkens een beetje water toe tot je een homogeen, stevig deeg bekomt.
  • Verwarm de oven voor op 160°.
  • Leg een anti-kleefmatje op de bakplaat, neem een kleine lepel deeg en strijk uit tot een dunne cirkel.
  • Als je alle deeg hebt uitgestreken, bak je de kletskoppen zo’n 6min in de oven.
  • Als ze nog warm zijn, kun je ze nog een ronde of halfronde vorm geven door ze op te rollen of op flessen te leggen.
  • Ze kunnen eventueel gevuld worden met opgeklopt slagroom waarin een scheut cognac zit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch