Een kleurrijk Mexicaans opgemaakt bruin bolletje, gevuld met Saksische smeerleverworst en ananasstukjes, gepresenteerd op een keramisch bord met Mexicaanse patronen, omringd door schaaltjes met ananas, chilipepers en limoenen, op een felgekleurd geweven tafelkleed.

Bruin Bolletje met Smeerleverworst en Ananas

Een snel en hartig broodje met smeerleverworst en een verrassende zoete twist van ananas. Perfect voor een snelle lunch of tussendoortje.
Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 3 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier
  • mes

Ingrediënten

  • 1 bruin bolletje
  • 5 stukjes ananas uit blik
  • Halvarine of margarine
  • 20 g Saksische smeerleverworst

Instructies

  • Snijd het bolletje open en besmeer beide kanten licht met halvarine of margarine.
  • Smeer de onderste helft royaal in met smeerleverworst.
  • Dep de stukjes ananas droog met keukenpapier en verdeel ze gelijkmatig over de smeerleverworst.
  • Plaats de bovenste helft van het bolletje erop en druk voorzichtig aan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een handje verse rucola of een klein glaasje verse jus d’orange.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals Chardonnay past perfect bij dit broodje.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 7 g | Vet: 10 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden