Bruine bonensoep van Astrid Veltman v2

Bruine bonensoep van Astrid Veltman v2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 ui
  • 1 prei
  • boter
  • 200 gram gehakt
  • 1 literblik bruine bonen
  • 1 pot tomatenbouillon
  • 2 tomaat
  • 1 eetlepel peterselie
  • 150 gram taugé

Instructies

  • Fruit de gesnipperde uien en de in ringen gesneden prei 10 minuten in wat boter.
  • Kruid het gehakt met peper en zout, draai er balletjes van en bak die even mee.
  • Neem de helft van de bruine bonen apart.
  • Pureer de rest, roer die met het vocht, de tomatenbouillon en het water bij de uien en breng het geheel aan de kook.
  • Ontvel de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Warm dit met de bruine bonen en de taugé op het laatst even in de soep mee en bestrooi de soep met peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep