Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 wortels 250 gram
- 2 preien gewassen
- 2 aardappels geschild
- 2 eetlepel(s) vloeibare margarine of olie
- 2 uien gesnipperd
- 2 groentebouillontabletten
- 1 groot blik bruine bonen 800 gram, uitgelekt
- Gebakken uitjes
Optioneel:
- brood voor erbij
Instructies
- Snijd de winterpeen in kleine blokjes en de prei in dunne ringen. Snijd de aardappelen in blokjes.
- Verhit de margarine in een soeppan en bak de helft van de peen, prei, ui en aardappel 5 minuten.
- Voeg de bouillontabletten, bruine bonen en 1 liter water toe.
- Breng aan de kook en laat 8 minuten. zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de rest van de groenten toe en kook nog 6-7 minuten, tot de groenten beetgaar zijn. Roer regelmatig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de soep met gebakken uitjes en lekker stevig brood.