Bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel

Allerhande 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 blik Hollandse bruine bonen 850 g, uitgelekt
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 liter vleesbouillon van tablet
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 eetlepel peterselie gedroogde
  • 150 g bakbacon dik, in reepjes

Instructies

  • In ruime soeppan ui en knoflook in olie op laag vuur goudbruin fruiten.
  • Tomatenpuree en kruidnagel toevoegen en enkele seconden meebakken.
  • Bonen (2 eetlepels bonen bewaren) en crème fraîche door uimengsel roeren.
  • Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Bonensoep afgedekt 15 minuten zachtjes laten koken, af en toe roeren.
  • Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.
  • Rest van bonen en paprika door gepureerde soep scheppen.
  • Soep eventueel met water verdunnen en door en door verwarmen.
  • Op smaak brengen met peterselie, zout en peper.
  • Intussen in droge koekenpan bacon op laag vuur krokant bakken.
  • Soep over vier kommen verdelen en met baconreepjes bestrooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met geroosterd volkorenbrood, dun besmeerd met Marmite.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken