Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2.5 kg mosselen
- 2 uien gehakt
- 1 stukje selderij gehakt
- 1 bosje peterselie gehakt
- Enkele takjes tijm
- 3 eetlepels olie
- 1 laurierblad
- Versgemalen peper naar smaak
- ⅓ liter witte wijn
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes
- Mosterd naar smaak
- 2 eieren dooiers geklutst
- 1 bosje bieslook gehakt
- 1 bosje dille gehakt
Instructies
- Breng een van de gehakte uien, selderij, peterselie, laurierblad, tijm, zout, peper, 1 eetlepel olie, enkele eetlepels water en de azijn aan de kook in een grote pan.
- Voeg de mosselen toe en kook ze 10-15 minuten in een gesloten pan tot de schelpen openstaan.
- Doe de mosselen in een voorverwarmde schaal.
- Zeef het kooknat en bewaar het.
- Fruit de andere gehakte ui en de fijngehakte knoflook in de resterende olie.
- Voeg het gezeefde kooknat, kappertjes en mosterd toe en laat het geheel opkoken.
- Roer de geklutste eierdooiers en gehakte kruiden erdoor, breng op smaak en verdeel over de mosselen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g