Mosselen Budva

Budva Mosselen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2.5 kg mosselen
  • 2 uien gehakt
  • 1 stukje selderij gehakt
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • Enkele takjes tijm
  • 3 eetlepels olie
  • 1 laurierblad
  • Versgemalen peper naar smaak
  • liter witte wijn
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Mosterd naar smaak
  • 2 eieren dooiers geklutst
  • 1 bosje bieslook gehakt
  • 1 bosje dille gehakt

Instructies

  • Breng een van de gehakte uien, selderij, peterselie, laurierblad, tijm, zout, peper, 1 eetlepel olie, enkele eetlepels water en de azijn aan de kook in een grote pan.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze 10-15 minuten in een gesloten pan tot de schelpen openstaan.
  • Doe de mosselen in een voorverwarmde schaal.
  • Zeef het kooknat en bewaar het.
  • Fruit de andere gehakte ui en de fijngehakte knoflook in de resterende olie.
  • Voeg het gezeefde kooknat, kappertjes en mosterd toe en laat het geheel opkoken.
  • Roer de geklutste eierdooiers en gehakte kruiden erdoor, breng op smaak en verdeel over de mosselen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij