Burgers met courgette en aardappelsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stuks Alpro® soya Burger Mild
  • kg aardappelen lekker stevige bijv. Opperdoezen ronde
  • 1 ui
  • 1 bos peterselie
  • 3 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el verse oregano of 1 tl gedroogde oregano
  • kappertjes naar smaak

Voor de dressing:

  • 1 el grove mosterd
  • 30 ml balsamico azijn
  • 90 ml olijfolie extra virgin
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de schil van de aardappels schoon en kook ze in zijn geheel in ca. 20min gaar.
  • Giet ze af en leg ze op een oven schaal om af te koelen.
  • Snijd de courgettes in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove schuine stukjes.
  • Bak de courgettes op hoog vuur met olijfolie tot ze goud bruin worden.
  • Draai het vuur laag en voeg op het laatste moment de gesnipperde knoflook toe.
  • Laat de knoflook niet te bruin later worden, anders word het bitter.
  • Breng de courgettes op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.
  • Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  • Snipper de uien fijn en hak de peterselie.
  • Snij de lauw warm aardappelen in grove stukjes en meng het met de uien, peterselie en dressing.
  • Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers 4 minuten in de pan met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de burgers met de aardappel salade en de gegrilde courgette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch