Burgers met Jeneverbessen Zuurkool en Knolselderijpuree
Ingrediënten
- 4 Alpro® Soya Burgers Mild
- 1 pak zuurkool
- 2 uien
- 6 jeneverbessen
- 1 kleine knolselderij
- 2 grote kruimige aardappelen
- 1 pakje Alpro® Soya Cuisine kookroom
- 50 ml port
- 1 glas rode wijn
- 250 ml groentebouillon
- 2 takjes tijm
- Alpro® Soya Bak en Braad
- Maïzena
- Zout
Instructies
- Snipper één ui fijn en bak deze in een middelgrote pan in Alpro® Soya Bak en Braad.
- Voeg de gekneusde jeneverbessen en een takje tijm toe.
- Smoor de uien gedurende 5 minuten.
- Voeg de zuurkool toe, dek de pan af en laat de zuurkool ongeveer 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
- Snijd de knolselderij en geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm.
- Kook de blokjes ongeveer 15 minuten in een steelpan met voldoende water en een theelepel zout.
- Giet de knolselderij en aardappelen af wanneer ze gaar zijn, pureer ze en voeg Alpro® Soya Cuisine toe voor een romige puree.
- In een apart sauspannetje, voeg de andere gesnipperde ui, port, rode wijn en de rest van de tijm toe.
- Kook het geheel in totdat de wijn tot de helft is ingekookt.
- Voeg de groentebouillon toe en bind het met maïzena tot een mooie saus.
- Bak de Alpro® Soya Burgers in een beetje Alpro® Soya Bak en Braad, 2 minuten aan elke kant totdat ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de burgers met de romige knolselderijpuree, jeneverbessen zuurkool en de portsaus.