Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 grote kroppen cos sla of bindsla
- 75 gram knoflookcroutons
- 2 eieren
- 6 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel worcestershiresaus
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 blikje ansjovis in olijfolie
Optioneel:
- Handje rucola voor extra pit
Instructies
- Als je nog rucola in de tuin hebt staan, voeg deze toe voor wat extra scherpte.
- Strip per persoon ongeveer 10 slabladeren van de stengels en gebruik alleen bladeren die niet langer zijn dan 10 à 15 centimeter.
- Was en droog de bladeren.
- Als je bindsla gebruikt, snijd na het wassen de stronk eraf en snijd de sla in reepjes.
- Dressing:
- Kook de eieren precies 1 minuut in kokend water.
- Breek ze boven een houten slaschaal en schraap het licht gestolde eiwit uit de schalen.
- Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olijfolie toe.
- Breng op smaak met zout, peper, en roer er het citroensap en de worcestershiresaus door.
- Voeg de sla, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de croutons toe aan de dressing.
- Schud de sla voorzichtig om, zodat de dressing zich gelijkmatig over de slabladeren verdeelt.
- Serveer de salade op grote borden en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over.