Caipirinha van Zahara cocktailbar
De basiscocktail is een heerlijk frisse en sterke cocktail, het hele jaar door.
Ingrediënten
- 1 limoen
- 70 ml cacliaca
- 2 ½ theelepel rietsuiker of 12,5 ml suikersiroop
- 2 scheppen gemalen ijs
Instructies
- Snijd de limoen in 8 stukken, zonder de uiteinden (kop en kont).
- Voeg de suiker toe en kneus de ingrediënten met ccn muddler, totdat de suiker is opgclost.
- Vul het glas met gemalen ijs en daarna met de cachacja.
- Roer de inhoud met een stirrer zodanig dat de limoen en de suiker van de bodem losgekomen zijn.
- Laat de stirrer in de cocktail om later nog door te kunnen roeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met een schijfje limoen, een rietje en ccn stirrer.
Er worden diverse soorten suiker voor een Caipirinha gebruikt. Ook de hoeveelheid is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
De meest orginele manier om een caipirinha te bereiden, werd
gedemonstreerd door een straatventer tijdens het beroemde carnaval.
Doe alle ingrediënten in een wit plastic koffiebekertjerplaats'daar omgekeerd
een ander koffiebekertje bovenop en shake de'inhoud. '
Vereist wel enige oefening.
Er worden diverse soorten suiker voor een Caipirinha gebruikt. Ook de hoeveelheid is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
De meest orginele manier om een caipirinha te bereiden, werd
gedemonstreerd door een straatventer tijdens het beroemde carnaval.
Doe alle ingrediënten in een wit plastic koffiebekertjerplaats'daar omgekeerd
een ander koffiebekertje bovenop en shake de'inhoud. '
Vereist wel enige oefening.