Cake basisrecept
40 recepten voor cakepops
Ingrediënten
- 250 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 250 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snuf zout
- 4 eieren
- 250 g bloem gezeefd
- 50 ml melk
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 160°C.
- Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker, de vanillesuiker en een snuf zout zacht en romig.
- Klop er één voor één de eieren door.
- Voeg het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Klop tenslotte de melk erdoor.
- Voeg de bloem in 2-3 porties toe en klop tot een glad beslag.
- Schep het beslag in de vorm
- Bak de cake in de voorverwarmde oven in 75 minuten goudbruin en gaar.
- Controleer of de cake gaar is door met een prikker in de cake te prikken: de cake is gaar als er geen beslag meer aan de prikker plakt.
- Zet de cake eventueel nog 5 minuten terug in de oven en controleer de gaarheid opnieuw.