Cake basisrecept

40 recepten voor cakepops
Porties: 1 cake
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 250 g bloem gezeefd
  • 50 ml melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 160°C.
  • Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de suiker, de vanillesuiker en een snuf zout zacht en romig.
  • Klop er één voor één de eieren door.
  • Voeg het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  • Klop tenslotte de melk erdoor.
  • Voeg de bloem in 2-3 porties toe en klop tot een glad beslag.
  • Schep het beslag in de vorm
  • Bak de cake in de voorverwarmde oven in 75 minuten goudbruin en gaar.
  • Controleer of de cake gaar is door met een prikker in de cake te prikken: de cake is gaar als er geen beslag meer aan de prikker plakt.
  • Zet de cake eventueel nog 5 minuten terug in de oven en controleer de gaarheid opnieuw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Cake