Cake Dessert

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken cake
  • kirsch of marasquin of rum,
  • wat vruchtensaus
  • ½ liter melk
  • 2 eieren
  • 10 gram maizena
  • 30 gram suiker
  • vanille

Instructies

  • Leg op een klein bord of ondiep schaaltje een plak, liefst niet verse, cake.
  • Besprenkel deze met likeur of rum.
  • Kook van de melk, eieren, maizena en suiker een fijne vanillevla.
  • Verdeel die na afkoeling over de cake en giet er een weinig van één of andere vruchtensaus over.
  • Naar verkiezing kan men ook gembersiroop gebruiken of garneren met snippers of fijngehakte amandelen of nogakruimels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Nederland