Noot 1: U kunt de margarine door roomboter vervangen, maar dat maakt de cake erg vet; half om half is erg lekker.
Noot 2: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn (vooral de eieren), want anders krijgt u geen luchtig beslag.
Beboter een cakevorm met wat margarine en stuif daarna wat bloem tegen de wanden (zo krijgt u de cake straks beter uit de vorm).
Roer de boter tot room en meng dit met de suiker tot een smeuïge massa.
Voeg naar keuze een zakje vanillesuiker, wat geraspte citroenschil of wat
geraspte sinaasappelschil toe.
Meng er één voor één de eieren door (roer de massa na het toevoegen van een ei telkens egaal en schuimig).
Meng tot slot het (gezeefde) cakemeel luchtig in een paar slagen door het beslag en klop daarna niet meer.
Doe het beslag over in de cakevorm en schuif die zo in de oven, dat het midden van de vorm in het midden van de oven staat.
Bak de cake op 140-160°C in 1 1/4-1 1/2 uur gaar.
Mocht de cake in het begin te bruin worden, dek hem dan met
aluminiumfolie af om verder bruinen te voorkomen.
Noot 3: Doe het eerste half uur de ovendeur niet openen; door de plotselinge temperatuurdaling kan de cake inzakken.
Om te zien of de cake gaar is, kunt u er met een breinaald even in prikken.
Komt die er droog uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake in de vorm wat afkoelen, keer hem daarna op een taartrooster en laat verder afkoelen.