Camembertkroketjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier
  • vuurvaste kom

Ingrediënten

  • 1 camembertkaasje stevig 250 g
  • 1 dl crème fraîche
  • 40 g boter zachte
  • 100 g bloem
  • 2 eierdooiers S
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • zout
  • peper
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • frituurolie

Instructies

Voorbereiden:

  • Camembert in stukjes snijden en in vuurvaste kom met vork fijn maken.
  • Crème fraîche en boter erdoor mengen.
  • 60 g bloem boven kaasmengsel zeven.
  • In pan laagje water verhitten; niet laten koken.
  • Kom met kaasmengsel op pan met heet water zetten en massa al roerend in 4 minuten tot gladde crème roeren.
  • Kom van vuur nemen.
  • Eierdooiers één voor één door kaasmengsel mengen.
  • Mosterd erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaasmengsel afgedekt in koelkast in 3 uur laten opstijven.

Bereiden

  • Eieren loskloppen.
  • Rest van bloem in diep bord strooien.
  • Paneermeel in lage kom strooien.
  • Van camembertmengsel met behulp van 2 natgemaakte lepels 16 eivormige bolletjes steken.
  • Frituurolie verhitten tot 170 °C.
  • Camembertkroketjes achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel wentelen.
  • Paneermeelkorstje licht aandrukken.
  • Kroketjes met 5 à 6 stuks tegelijk in hete olie in 4 minuten gaar en goudbruin frituren.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.
  • Direct serveren.
  • Serveer de kroketjes bijvoorbeeld als voor- of lunchgerecht op een bedje (veld)sla, aangemaakt met een dressing van ciderazijn, olie en mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Lunch / Snack
Land van herkomst Frankrijk