Cappucino Créme Brûlée

Cappuccino Crème Brûlée

Porties: 1
Voorbereidingstijd 4 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 60 ml melk
  • 10 ml karamelsiroop
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 cup s VOLLUTO of BARISTA CHIARO koffie

Instructies

Bereid de melk:

  • Bereid de melk in een Aeroccino of met een stoompijpje, tot de melk romig en smeuïg is.

Voeg karamelsiroop en koffie toe:

  • Voeg de karamelsiroop toe aan een cappuccinokopje, samen met 25 ml BARISTA Chiaro koffie.
  • Roer goed door.

Voeg schuim toe aan de koffie:

  • Schenk de opgeschuimde melk voorzichtig boven op de koffie.

Voeg bruine suiker toe:

  • Strooi de bruine suiker over het melkschuim en karamelliseer de suiker met een gasbrander, net zoals bij een echte crème brûlée.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze cappuccino crème brûlée is een dessert op zich, maar als je een extra genot wilt toevoegen, probeer dan een zoete dessertwijn zoals een Sauternes. De rijke, honingachtige tonen van de Sauternes passen perfect bij de romige textuur en karamelachtige smaak van dit drankje.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 21 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch