Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Aeroccino of stoompijpje
Ingrediënten
- 60 ml melk
- 10 ml karamelsiroop
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1 cup s VOLLUTO of BARISTA CHIARO koffie
Instructies
Bereid de melk:
- Bereid de melk in een Aeroccino of met een stoompijpje, tot de melk romig en smeuïg is.
Voeg karamelsiroop en koffie toe:
- Voeg de karamelsiroop toe aan een cappuccinokopje, samen met 25 ml BARISTA Chiaro koffie.
- Roer goed door.
Voeg schuim toe aan de koffie:
- Schenk de opgeschuimde melk voorzichtig boven op de koffie.
Voeg bruine suiker toe:
- Strooi de bruine suiker over het melkschuim en karamelliseer de suiker met een gasbrander, net zoals bij een echte crème brûlée.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze cappuccino crème brûlée is een dessert op zich, maar als je een extra genot wilt toevoegen, probeer dan een zoete dessertwijn zoals een Sauternes. De rijke, honingachtige tonen van de Sauternes passen perfect bij de romige textuur en karamelachtige smaak van dit drankje.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 21 g