Caribische Geflambeerde Bananen

Caribische geflambeerde bananen, goudbruin gekarameliseerd en overgoten met een rumsaus, licht bestrooid met kaneel. Geserveerd met een bolletje vanille-ijs en een takje verse munt, op een rustieke houten tafel met warme, natuurlijke belichting.

Caribische Geflambeerde Bananen

Een exotisch dessert met gekarameliseerde bananen, rum en een vleugje sinaasappel, geflambeerd voor extra smaak.
Porties: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 6 bananen niet te rijp
  • 1 sinaasappel
  • 100 g rozijnen
  • 50 g boter
  • 100 ml rum
  • 1 kruidnagel
  • Poedersuiker

Instructies

  • Schil de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak de bananen tot ze goudbruin zijn.
  • Bestrooi met poedersuiker en voeg de rozijnen en kruidnagel toe.
  • Giet de rum over de bananen en verwarm enkele minuten.
  • Steek de rum voorzichtig aan en laat de alcohol verbranden.
  • Verwijder de kruidnagel en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes past goed bij de gekarameliseerde bananen.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Martinique
Jaargetijde: Alle Jaargetijden