Caribische Island Ribs

Caribische Island Ribs

Porties: 4
inclusief marineren 6 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg krabbetjes in stukken van 1 of 2 ribben gesneden
  • Voor de marinade:
  • 50 ml azijn
  • 100 ml droge sherry
  • 1 eetlepel pimentpoeder
  • 5 cm geraspte gemberwortel
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom de azijn, droge sherry, pimentpoeder, geraspte gember, olijfolie, rozemarijn, zout en peper tot een marinade.
  • Leg de krabbetjes in een grote schaal en giet de marinade erover.
  • Zorg ervoor dat alle ribben goed bedekt zijn.
  • Dek de schaal af en laat de krabbetjes ongeveer 5 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
  • Haal de krabbetjes uit de marinade en rooster ze op de barbecue gedurende ongeveer 45 minuten.
  • Keer de ribben regelmatig en bestrijk ze telkens met de overgebleven marinade voor extra smaak.
  • Controleer of de ribben gaar zijn door te kijken of het vlees makkelijk loskomt van het bot.
  • Laat ze eventueel nog even doorgaren onder aluminiumfolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Een stevige rode wijn zoals een Zinfandel of een Syrah past goed bij de rijke, kruidige smaak van de Caribische Island Ribs.

Voedingswaarden

Calories: 800 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 60 g | Vet: 55 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Caribean
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij