Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Kwast voor marineren
Ingrediënten
- 2 kg krabbetjes in stukken van 1 of 2 ribben gesneden
- Voor de marinade:
- 50 ml azijn
- 100 ml droge sherry
- 1 eetlepel pimentpoeder
- 5 cm geraspte gemberwortel
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng in een kom de azijn, droge sherry, pimentpoeder, geraspte gember, olijfolie, rozemarijn, zout en peper tot een marinade.
- Leg de krabbetjes in een grote schaal en giet de marinade erover.
- Zorg ervoor dat alle ribben goed bedekt zijn.
- Dek de schaal af en laat de krabbetjes ongeveer 5 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur.
- Haal de krabbetjes uit de marinade en rooster ze op de barbecue gedurende ongeveer 45 minuten.
- Keer de ribben regelmatig en bestrijk ze telkens met de overgebleven marinade voor extra smaak.
- Controleer of de ribben gaar zijn door te kijken of het vlees makkelijk loskomt van het bot.
- Laat ze eventueel nog even doorgaren onder aluminiumfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Zinfandel of een Syrah past goed bij de rijke, kruidige smaak van de Caribische Island Ribs.Voedingswaarden
Calories: 800 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 60 g | Vet: 55 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g