Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 20 gram cashewnoten
- 100 milliliter sojamelk
- 2 eetlepels agavestroop
- 100 milliliter zonnebloemolie
- 1 theelepel citroensap
Instructies
- Meng cashewnoten en sojamelk in een blender tot een romige massa.
- Voeg agavestroop toe en giet geleidelijk de zonnebloemolie erbij terwijl je blijft mengen.
- Je zult zien dat het mengsel dikker wordt.
- Voeg als laatste het citroensap toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik deze cashewnotenroom als alternatief voor room op basis van koemelk. Het biedt een heerlijk romige textuur en kan worden gebruikt in diverse gerechten waarvoor normaal gesproken zuivelroom wordt gebruikt.
Wijnadvies:
Deze cashewnotenroom is een veelzijdig ingrediënt dat goed past bij diverse gerechten. Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc kan goed samengaan met gerechten waarin deze room wordt verwerkt.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 3 g