Cashewnotenroom in een klein elegant schaaltje, met een romige, licht beige kleur, gegarneerd met hele cashewnoten en een vleugje kaneel, in een minimalistische keuken met zachte, natuurlijke verlichting.

Cashewnotenroom

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 20 gram cashewnoten
  • 100 milliliter sojamelk
  • 2 eetlepels agavestroop
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel citroensap

Instructies

  • Meng cashewnoten en sojamelk in een blender tot een romige massa.
  • Voeg agavestroop toe en giet geleidelijk de zonnebloemolie erbij terwijl je blijft mengen.
  • Je zult zien dat het mengsel dikker wordt.
  • Voeg als laatste het citroensap toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik deze cashewnotenroom als alternatief voor room op basis van koemelk. Het biedt een heerlijk romige textuur en kan worden gebruikt in diverse gerechten waarvoor normaal gesproken zuivelroom wordt gebruikt.

Wijnadvies:

Deze cashewnotenroom is een veelzijdig ingrediënt dat goed past bij diverse gerechten. Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc kan goed samengaan met gerechten waarin deze room wordt verwerkt.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch