Catalaanse Crème

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eierdooiers
  • 125 g kristalsuiker
  • 75 g donkere suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • dl melk
  • dl room
  • 3 reepjes citroenschil
  • 1 pijpje kaneel

Instructies

  • Roer de maïzena met een paar eetlepels melk in een kom tot een papje.
  • In een kookpan, combineer de rest van de melk, room, citroenschillen, bruine suiker en kaneel.
  • Verwarm het mengsel tot bijna aan het kookpunt en haal het onmiddellijk van het vuur.
  • Laat afkoelen.
  • Verwijder de citroenschil uit de melk.
  • Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en klop met een staafmixer tot een dik en romig mengsel.
  • Voeg geleidelijk wat warme melk toe aan het dooiermengsel en klop goed door.
  • Voeg vervolgens al het dooiermengsel toe aan de warme melk.
  • Voeg het maïzenapapje toe en klop goed door.
  • Zet het mengsel op laag vuur en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen, voortdurend roerend.
  • Giet het mengsel door een zeef en verdeel het over 4 kleine schaaltjes.
  • Zet in de koelkast om af te koelen.
  • Bestrooi de afgekoelde crèmes met een dun laagje kristalsuiker.
  • Laat de suiker onder een hete grill goudbruin kleuren tot er een krokant korstje ontstaat.
  • Serveer de Catalaanse crème onmiddellijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Catalaanse crème, ook bekend als "Crema Catalana", is een heerlijk Spaans dessert met een knapperige suikerlaag bovenop. Geniet van de romige textuur en de subtiele smaak van citroen en kaneel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Spanje