Catalaanse Vissoep
Ingrediënten
- 1.5 kg mosselen
- 500 gram inktvis
- 500 gram visfilet
- 125 gram grote garnalen
- 2 uien fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 100 gram rookvlees in blokjes gesneden
- 500 gram tomaten in blokjes gesneden
- 2 paprika's in blokjes gesneden
- 40 gram roomboter
- 50 gram gemalen amandelen
- 1 laurierblad
- 1 mespunt saffraanpoeder
- ¼ liter droge witte wijn
- ¼ liter water
- 1 blik artisjokken
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Citroensap
Instructies
- Spoel de inktvis grondig af onder stromend koud water, verwijder de ingewanden en de inktzak.
- Snijd de mantel in ringen en de tentakels in kleine stukjes.
- Was de visfilets, dep ze droog en snijd ze in blokjes.
- Besprenkel met citroensap.
- Verhit de roomboter in een grote pan en fruit hierin de uien, knoflook en rookvlees.
- Voeg de gemalen amandelen, paprika's, tomaten, laurierblad, saffraan, witte wijn, water en mosselen toe.
- Breng aan de kook.
- Kruid de inktvis, visfilet, garnalen en artisjokharten met zout en peper, voeg ze toe aan de pan en laat alles 20 minuten sudderen tot alles gaar is.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse Spaanse witte wijn zoals Albariño past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 45 g | Vet: 30 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g