Champignonburger
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
- Verhit de olie en bak de champignons in 2-3 minuten goudbruin.
- Bak ze vooral niet te lang, de champignons moeten van binnen rauw blijven.
- Haal de champignons uit de pan en marineer ze ± 5 minuten in het citroensap.
- Laat ze uitlekken en bestrooi ze met zout en peper.
- Halveer een plakje kipfilet, vouw het in vieren en leg het, met een gehalveerd cherrytomaatje en een blaadje rucola of basilicum op een champignon.
- Zet er een andere champignon bovenop en zet het geheel met een cocktailprikker vast.
- Bestrooi de champignons met een paar sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
U kunt ook vier Portabella's (grote kastanjechampignons) vullen. Dek ze in dat geval niet af met een tweede exemplaar.
Vervang voor vegetariërs de kipfilet door (geiten)kaas en serveer de gevulde Portabella als hoofdgerecht met bijvoorbeeld couscous. Info: Gasten ontvangen en verwennen met caloriearme hapjes, die ook nog erg lekker zijn. Ook dat kan. Heel gemakkelijk door minder vette sauzen, volkorenbrood, 'light' crackers en veel groente bij de gerechten te serveren.
De champignonburgers kunnen als voor- of lunchgerecht worden geserveerd, maar ook als lekker borrelhapje of als onderdeel van een buffet.
Vervang voor vegetariërs de kipfilet door (geiten)kaas en serveer de gevulde Portabella als hoofdgerecht met bijvoorbeeld couscous. Info: Gasten ontvangen en verwennen met caloriearme hapjes, die ook nog erg lekker zijn. Ook dat kan. Heel gemakkelijk door minder vette sauzen, volkorenbrood, 'light' crackers en veel groente bij de gerechten te serveren.
De champignonburgers kunnen als voor- of lunchgerecht worden geserveerd, maar ook als lekker borrelhapje of als onderdeel van een buffet.