Champignoncurry van Jumbo
Ingredients
- 500 g champignons
- 2 groene Spaanse pepers of 1 kleine groene paprika
- 2 theelepel ketoembar of gemalen koriander
- 1 theelepel korianderblad gehakt vers of diepvries of 1/2 eetlepel koriander op oliebasis
- 1 theelepel djinten gemalen komijn
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1½ deciliter kokosmelk of santen
- zout
- 25 g boter
- enkele laurierblaadjes
Instructions
- Borstel de champignons, halveer ze of snijd ze in plakjes.
- Halveer de pepers en verwijder de zaadjes.
- Pureer de pepers, koriander, komijn, chilipoeder, geperste knoflook, gepelde ui, kokosmelk en zout naar smaak met de staafmixer of in een keukenmachine.
- Verhit de boter en bak hierin de champignons in 3 minuten goudbruin.
- Giet het kokosmengsel erover en stoof dit zachtjes zonder deksel op de pan 8 minuten.
- Serveer de champignoncurry gegarneerd met blaadjes laurier bij rijst.