Champignonsalade met garnalen
Equipment
- kleine bordjes
Ingrediënten
- 1 krop krulandijvie salade frisée
- 250 gram champignons in plakjes gesneden
- 1 grapefruit rode
- 1 avocado
- 2 sjalotjes
- 150 gram Hollandse garnalen
- 1½ eetlepel(s) frambozenazijn
- 6 eetlepel(s) notenolie
- 1 snufje cayennepeper
- zout
- peterselie fijngehakte
- bieslook fijngehakte
Instructies
- Hussel de los geplukte, gewassen blaadjes van 1 krop krulandijvie 250gr in plakjes gesneden champignons, de ontpitte, ontvelde partjes van 1 rode grapefruit, 1 in plakjes gesneden avocado, 2 in ringetjes gesneden sjalotjes en 150 gr Hollandse garnalen voorzichtig door elkaar.
- Roer een slasausje van 1½ eetlepel frambozenazijn, 6 eetlepels notenolie, een snufje cayennepeper en wat zout.
- Verdeel de salade 4 over kleine bordjes, giet er vlak voor het opdienen het sausje over en bestrooi met fijngehakte peterselie en bieslook.