Champignonsoep van Astrid Veltman v2

Voorbereidingstijd 10 minuten
Total time 3 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • ½ deciliter droge witte wijn
  • 20 gram boter
  • 3 deciliter water warm
  • 1 pakje champignonsoep
  • ½ liter water
  • citroensap
  • crème fraîche

Instructies

  • Was de champignons, snijd ze in plakjes en sprenkel er wat citroensap over.
  • Smelt de boter 1 minuut op HOOG (100%), roer er de champignonplakjes door en smoor ze afgedekt 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Roer het pakje champignonsoep door het halve liter water, voeg de wijn eraan toe, doe de soep bij de champignons en kook dit 7 minuten op HOOG (100%).
  • Roer de soep even, gevolgd door 3 minuten op MIDDEN LAAG (30%).
  • Verdun de soep met het water en warm haar zo nodig weer in de magnetron op.
  • Roer tot slot 2 eetlepels crème fraîche door de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Magnetron koken / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch