Chicken Pullao
Rijst met kip / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf gember en knoflook fijn en meng ze met de yoghurt.
- Snijd de kip in stukken en zet hem op met 2 liter water, zout, 1 gehakte ui, komijn, kaneel en peper. Laat koken tot de kip gaar is.
- Haal hem uit de bouillon en kook deze in tot er ongeveer f liter overblijft.
- Zeef de bouillon.
- Doe in een andere pan de boter, 1 gehakte ui en 6 kruidnagels.
- Zet op het vuur en laat de uien bruin bakken.
- Smeer het mengsel van yoghurt, gember en knoflook op de kip, doe hem in de pan en roer alles goed door elkaar.
- Doe er de bouillon bij.
- Wanneer de bouillon begint te koken voegt men er de gewassen rijst bij, die eerst een half uur in koud water heeft gestaan.
- Als de bouillon verkookt is en de rijst bijna gaar, laat ge de pan nog een kwartier op heel klein vuur staan.
- Als ge wilt kunt ge er nu de opgeloste saffraan door doen, en de schotel is klaar om opgedaan te worden.