Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram kip
- 400 gram maïs
- 800 gram gemengde bonen zoals witte bonen, kapucijners, bruine bonen
- 500 ml kippenbouillon
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uienpoeder
- snufje cayennepeper
- 1 theelepel komijnzaad
- 1,5 theelepel chilipoeder of minder voor een mildere versie
- chilipeper
- peper & zout
****
- 50 gram boter
- 3 eetlepel(s) bloem
- 250 ml melk
- zout
- 125 ml yoghurt
Instructies
- Vet de slowcooker in.
- Doe alles tot aan **** in de slowcooker en gaar 5-6 uur op laag.
- Tegen het einde van de gaartijd de boter in een pannetje smelten op laag vuur.
- Roer er de bloem door en laat even bruinen en doorkoken.
- Giet er de melk al roerend bij en laat 4-5 minuten doorkoken zodat de saus kan indikken. Voeg er wat zout naar smaak toe.
- Trek de kip uit elkaar en doe deze samen met de witte saus door de chili in de slow cooker. Voeg de yoghurt toe en laat het geheel nog 30-60 minuten doorgaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met nacho's!