Chiligember noedels met vis en garnalen
Ingrediënten
- 1 zak Conimex Wok Noedels 250 g
- 1 struik broccoli
- 2 teentjes knoflook
- 200 g visfilet bijv. wijting, koolvis of roodbaars
- Conimex Wok Olie
- 200 g garnalen rauwe gepelde
- 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk 200 ml
- Conimex Woksaus Chili Gember
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
- Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
- Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Was en verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes in plakjes.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli 3 minuten.
- Schuif de broccoli naar de rand van de wok zodat het midden, het diepste gedeelte, van de wok vrijkomt.
- Leg de visblokjes en de garnalen met de knoflook daarin en wok ze voorzichtig ca. 3 minuten.
- Voeg de kokosmelk en 10 eetlepels woksaus chili gember toe, schep de broccoli erdoor en laat het gerecht 2 minuten pruttelen.
- Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor en wok nog 2 minuten.
- Schep de noedels in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Javaanse Kroepoek, Sambal Manis en Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.Variatietip:
Dit gerecht kun je ook met alleen garnalen of vis maken.Voeg met de noedels voor een fris accent een eetlepel limoensap toe.