Chinees rundvlees met broccoli en paksoi
(voor 4 personen, 11 punten per persoon)
Ingrediƫnten
- 200 gram zilvervliesrijst ongekookt
- 800 gram mager runder stoofvlees in blokjes
- 1 paksoi in repen gesneden
- 400 gram broccoli de roosjes
- 2 koffielepels zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook in plakjes
- 1 verse gember 2x2 cm gesneden
- 2 rode pepers in ringen gesneden
- 3 sjalotjes in ringen gesneden
- 2 sereh gekneusd, citroengras
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 blokjes groentebouillon opgelost in 400 ml water
- 400 ml water om de 2 bouillonblokjes in op te lossen
- verse koriander naar smaak, gesneden
- 2 theelepel Chinees 5-kruidenpoeder
- 2 limoenen het sap en de rasp ervan
- 1 theelepel sesamzaadjes geroosterd
- peper uit de molen
- zout uit de molen
Instructies
- Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de knoflook, sjalot, gember, peper en de serehstengels ( citroengras) tot het begint te kleuren.
- Voeg dan het vlees toe en bak de blokjes rondom bruin.
- Doe dan de tomatenpuree en de 5 kruidenpoeder erbij en goed door elkaar.
- Voeg dan de hoisinsaus, sesamolie, sojasaus, bouillon, limoensap en de limoenrasp toe en roer door het vlees.
- Zet het vuur laag en laat 3 uur sudderen in een afgesloten pan.
- Haal na 3 uur de serehstengels eruit, voeg de paksoi toe en laat nog 30 minuten mee sudderen. Proef even en maak op smaak met verse peper en zout.
- Laat het nog een half uurtje zonder deksel op de pan na sudderen.
- Kook in dat half uurtje de broccoli en de rijst.
- Garneer het vlees met de koriander en het sesamzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet smakelijk! (gemaakt in de 6 liter Crockpot)