Chinese Kip met Lente-uitjes
Ingrediënten
- 1 flink bosje lente-uitjes
- 1 sjalot
- 250 g kipfilet
- 1½ eetlepel olie
- 1 eetlepel sojasaus
- ½ eetlepel gember of honing
- Hot chilisaus naar smaak
- 2 eetlepels tomatenketchup
Instructies
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Pel en snipper de sjalot.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak al omscheppend de kip bruin.
- Voeg de lente-ui en sjalot toe en bak ze al omscheppend 4 minuten mee.
- Roer de sojasaus, gembernat of honing, chilisaus en tomatenketchup erdoor en laat het
- gerecht nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Chinese kip met rijst en tomatensalade.