Chinese Kool Stamppot met Spekjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen geschild en gehalveerd
  • Zout
  • 1 zakje nasikruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 lente bosuitjes in ringetjes
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • ½ Chinese kool in repen
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in water met zout gedurende 20 minuten.
  • Week de nasikruiden in een beetje warm water.
  • Verhit de olijfolie.
  • Bak hierin de bosui, knoflook en spekblokjes.
  • Schep de Chinese kool, nasikruiden, kerriepoeder en ketjap erdoor en roerbak nog 5 minuten.
  • Stamp de gare aardappelen fijn tot puree en meng deze door het koolmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst China